deze mensen vertegenwoordigen de club als een promoteam op wedstrijden en events. de resultaten zullen te volgen zijn via de facebookpagina  de zelzaatse kleischutters promo-wedstrijdteam

Naam : Van de Putte Els
Leeftijd : 28j
Wapen : fabarm elos black daimond
Favoriete patroon : b&p easy shot steel 24/6
Discipline : der vooral naast schieten en wat ik moet doen van mijn ventje
Voorstelling :
Ik ben Els, levensgezel van De Craene Steven. Plusmama van Steven zijn bengels. Ik schiet nu ongeveer 4j en ben medewerker op de schietstand bij de zelzaatse kleischutters. Mijn motto is : we moeten ons amuseren en er vooral neffest poefen ….

Naam : Ellen Depecker
Leeftijd : °1985 , 34 j
Wapen : Miroku
Favoriete patroon : B&P
Discipline : jacht
Voorstelling : mama van 2 kids, bediende als beroep en textielbedrukker in zelfstandig bijberoep.
5 jaar recreatief sportschutter. Begonnen met handvuurwapens en doelschieten. Nu wekelijks terug te vinden op de schietstand van de Zelzaatse Kleischutters. Zowel als schutter en helpende hand.

Naam: Patrick Wulteputte
Leeftijd: 43j
Wapen: Browning B525 ULTRA XS Pro
Favoriete patroon: Fiocchi F Steel 24 gram
Discipline: in volgorde van voorkeur: Compak, Jachtparcours, Skeet, Trap
Voorstelling: Gestart met sportschieten in 2003 (ook bestuurslid daar) en sinds 2010 de smaak te pakken gekregen van kleiduif disciplines, eerst trap en dan compak, jachtparcours & skeet en heb nog steeds honger naar meer. De spanning om een clay te zien vliegen en nog meer plezier te hebben wanneer de clay met een stofwolkje verdwijnt. En daar draait het hem om, plezier beleven en ondertussen proberen betere resultaten te boeken, en door deel te nemen aan dit promo-team hopen we fijne momenten te kunnen beleven.

Naam : Verstrepen Glenn
Leeftijd : 29j
Wapen : beretta 686 special
Favoriete patroon : b&p
Discipline : cs / jpc en al de rest dat vliegt
Voorstelling :
Ik ben Glenn, ik ben nu bijna 3 jaar sportschutter, waarvan 2 jaar kleiduifschutter. Ik ben beginnen kleiduiven op Zelzate met wat vrienden, deze hadden een wapen dat ik mocht gebruiken tot ik eruit was wat ik zou kopen. Ik heb van vele mensen op de club goede raad gekregen over hoe ik beter kan worden op verschillende disciplines, waardoor het nu al wat beter gaat en da we nu al eens tijd hebben om eens te lachen of een grapje uit te halen. Mijn motto is : gewoon bloazen en blijven lachen🤪

Naam: Tim verresen
Leeftijd: 29
Wapen: beretta 692 black edition
Favoriete patroon: Hull
Discipline: compact/parcour
Voorstelling:
Ik ben Tim Verresen uit het Gentse, ik ben beginnen schieten een 3 jaar geleden in Zelzate waar ik nu ook als vrijwilliger help op zondag.
Vooral op de jacht/compact stand.
Wat een beetje “speciaal” is, ik ben een linkse schutter maar rechts dominant van zicht, waardoor ik niet helemaal over de bies kijk van men wapen. Dit heeft een hele lange tijd geduurd voor ik wist waar te schieten op een kleiduif .
Ik neem vaak deel aan wedstrijden compact en parcours, in het begin enkel in het binnenland en nu het laatste jaar ook in het buitenland.

Naam : Strypens Steven
Leeftijd : 40j
Wapen : Blaser F3 competition
Favoriete patroon : B&P easy shot 24/6
Discipline : Jachtparcour : Compak / Fitasc / English sporting / Jachtskeet.
Voorstelling :
Ik ben Steven, zelfstandige ondernemer wonende te Outer.
Twee jaar geleden begonnen met kleischieten op Zelzate, waar ik zeer goed ontvangen ben en waar het voelt als thuis komen 😊.
Zelf help ik graag beginnende schutters mijn doel is dan ook Instructeur kleischieten te worden, voornamelijk om beginners de juiste techniek aan te leren. Beginnende schutters leren klei lezen, het juiste voetwerk, holdpoint, breakpoint enz...
Als gepassioneerde kleischutter kan je mij ieder weekend wel ergens op een schietstand vinden om de simpele reden :
Don’t practice until you get it right. Practice until you can’t get it wrong. 😉

Naam : de Cuyper Joël
Leeftijd : 48
Wapen : Browning B725 PROTRAP
Favoriete patroon : B&P , Fiochi
Discipline : COMPAC, ENGLISH SPORTING
Voorstelling : . Ik ben beginnen kleiduifschieten op 16jarige leeftijd met een geleend geweer (miroku van Marcel Mus, die ook lid was van de Zelzaatse Kleischutters) en heb door minder uit te gaan een eigen wapen kunnen aanschaffen. Ik ben vorig jaar in mei terug gestart met kleiduifschieten na een inactiviteit van bijna 30j. Door mijn zoon mee te nemen en eens te laten schieten is hij ook fervent schutter geworden en het is nu zo ver dat mijn vrouw ook beginnen schieten is. Wij zijn gestart met trap- schieten en een enkele keer het jachtparcours uitgeprobeerd. Door de variatie en de leuke sfeer die er heerst in deze discipline werd de focus vlug verlegd. Ik vind het leuk mensen tips te geven voor beter te schieten die we ondertussen ook mede door anderen geleerd hebben; iedereen helpt iedereen zo voel je je vlug thuis. Het is een leuke en mooie sport om te beoefenen. Wij kijken als gezin uit naar het weekend om eens te gaan “poefen” zoals we in West- Vlaanderen zeggen.

Naam : de Cuyper Maarten
Leeftijd : 22
Wapen : Beretta DT11 Black Edition Sporting 81cm
Favoriete patroon : Fiocchi Steel 24gram 6/7
Discipline : Jacht parcour, compac
Voorstelling :
Ik ben Maarten, 22 jaar en ik woon in Oedelem, een deelgemeente van Beernem. Een jaar terug ben ik begonnen met trap. Eenmaal de basis gekend was ben ik samen met mijn vader overgeschakeld naar jacht parcour/compac. De microbe hadden we direct te pakken en lijkt niet weg te willen!

Zelf probeer ik de mensen te helpen op gebied van handelingen, strategie enz. Moest er iemand problemen hebben met hun hagelgeweer kunnen ze dit gerust aan mij vragen. Mijn kennis zit voornamelijk bij Beretta maar dat houd me niet tegen om raad te geven bij andere merken. Natuurlijk moet je mij niet zien als een wapensmid maar als een liefhebber van de sport die zijn steentje wil bijdragen!
Jammer genoeg staat de sport weinig in de kijker of word er niet veel erover gepraat buiten de schietstand. Maar als we samen de sport kunnen promoten. Onze sfeer delen met de mensen. Dan kunnen we de “TABOE” rond de sport verbreken!


Daarom wil ik zowel de Zelzaatse Kleischutters als de “volgende” generatie vertegenwoordigen!

Naam : De Grave David
Leeftijd : 40
Wapen : Fabarm STL C6 Competition
Favoriete patroon : B&P
Discipline : Compac /JPC
Voorstelling :
Ik ben David, papa van 3 kids, zaakvoerder van D&E Custom Works.
Ik kwam voor het eerst in aanraking met de schietsport toen ik nog tiener was, in de loop der jaren ben ik zo van de ene categorie in de andere gerold, en werden de interesses steeds uitgebreider.
Als liefhebber van de sport en de familiale sfeer ben ik dan ook wekelijks terug te vinden te Zelzate.

Naam : De Craene Steven
Leeftijd : 38j
Wapen : krieghoff k-80 sporting
Favoriete patroon : b&p f2 legends , b&p easy shot steel
Discipline : cs / es / jpc
Voorstelling :
Voorzitter van de zelzaatse kleischutters. Levensgezel van Els Van de Putte en vader van 2 (b)engels. Leren schieten door mijn vader die ooit zelf belgisch kampioen jpc is geweest. Doel is om de waarden van onze club waar gezelligheid en amusement op de eerste plaats komt te verspreiden en de nodige ervaring op te doen om door te groeien naar een hoger niveau. Aan ambitie geen gebrek, tijd en verstand eens te meer….